Telefon
WhatsApp

Blog

Matkap

Matkap kullanma sanatını bir kez öğrendikten sonra, evinizin ufak montaj ve tamirat işlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

  • Delim yapmak istediğiniz yüzeye uygun matkap ucunu seçin. Sert matkap uçları duvar ve beton delmek için kullanılır ve küt uçludur (resimdeki gümüş renkli matkap ucu). Eğer delim yapacağınız yer ahşap veya MDF ise, daha hassas delim için sivri uçlu, ahşap malzemeye yönelik matkap uçlarını kullanın. Bütün uç türleri farklı büyüklükteki delimler için uygun boyutlarda bulunabilir.
  • Duvar vida bağlantısının sağlam olabilmesi için bağlantı parçalarının duvara tam olarak oturması gerekir. Dübel, hangi boyutta matkap ucunu, hangi derinlikte kullanacağınızı belirlemenize yardımcı olur. Dübeli matkap ucuyla yan yana getirin ve dübelin bitiş hizasında matkap ucuna maskeleme bandı sarın. Bu işlem, duvarı dübel boyundan daha fazla delmenizi önleyecektir.
  • Eğer sert bir duvarı delecekseniz, kalemle duvarda deleceğiniz noktayı işaretleyin. Matkabınızın ayarını "darbeli" olarak ayarlayın, matkap ucunun en uç kısmını işaretlediğiniz noktaya dayayarak normalden hızlıya doğru delin. Uygun derinliğe ulaştığınızda durun ve matkap ucunu delikten çıkarın. Delikteki tozu üfleyerek temizleyin, tabii gözlerinizi korumayı unutmadan.

    İpuçları: Önce güvenlik. Asla bir elektrik prizinin, ışık veya gaz düğmesinin veya su tesisatının altını ya da üzerini matkapla delmeye kalkışmayın Çalışmayı planladığınız bölgeyi delmeden önce pilli bir kablo detektörüyle iki kez kontrol edin.